JEvents 1.5 (No longer actively supported)

search events in backend - collation issue

JEvents 2.0 was launched over 2 years ago and the latest stable version is version 2.2 which will run on Joomla 1.5 and Joomla 2.5. JEvents 1.5 is therefore no longer actively supported - you should upgrade to JEvents 2.2+ as soon as possible.
Forum rules
Please include as much detail in any test or bug reports for JEvents 1.5 as possible.

First of all, check if you are running the latest available version of Joomla! and JEvents. Posts for issues, where both systems are not updated, will be ignored.

We need the following at least:

* PHP version (e.g. 5.2.5). Note: Support for PHP4 is discontinued.
* Joomla! version
* JEvents version
* Web Server software (Apache or IIS with version number if possible)
* Server Operating system (e.g. Linux, Windows, Solaris, Darwin ...)
* Database version
* memory_limit from your phpinfo
* Web browser and version

Please enable error reporting and include any error messages in your posting. You do this via the Joomla Configuration - set "error reporting" to "maximum" on the Server tab.

Finally, please describe the steps required to recreate the problem and also please enable error reporting and give us any error messages generated.

Postby hifi » Sun Jan 25, 2009 12:33 am

Database was created through Webhotel's management console (no direct right to create databases with own credentials).

I'll try that new version later tomorrow.
hifi
 
Posts: 87
Joined: Tue Oct 28, 2008 6:29 am

Postby hifi » Sun Jan 25, 2009 6:48 pm

In DB tables are created as utf8_deneral, but still when searching charset is breaking.

All other components are working fine.
hifi
 
Posts: 87
Joined: Tue Oct 28, 2008 6:29 am

Postby Geraint » Sun Jan 25, 2009 7:51 pm

I know you've answered this in another thread but can you give me your mysql version number.

Also for each of these tables can you run

SHOW FULL COLUMNS FROM tablename;


And list the results. There must be some columns being created with latin swedish collation.

As a possible fix ou could also try changing "CHARACTER SET `utf8`" to "DEFAULT CHARACTER SET `utf8`" at line 333 in administrator/components/com_jevents/controllers/config.php. You'd then need to delete and recreate the tables.

This is all very strange since the Joomla connection should be setting these default values for us already.

Geraint
JEvents Club members can get priority forum support at the Support Forum. As well as access to a variety of custom JEvents addons and benefits. Join the JEvents club today!
User avatar
Geraint
 
Posts: 42781
Joined: Fri Feb 15, 2008 6:14 pm

Postby hifi » Sun Jan 25, 2009 8:02 pm

OK, tested this in my QA environment (I have dev/testinq, QA (quality assurance) and prod environments), and everything worked fine.

Problem might be in WAMP's setup. It has MySQL 5.0.51b.

EDIT: Re-installed jevents to WAMP server, and still same problem. All tables are utf8_general, so it might be some problem that has been created during Joomla installation.
Last edited by hifi on Sun Jan 25, 2009 8:08 pm, edited 1 time in total.
hifi
 
Posts: 87
Joined: Tue Oct 28, 2008 6:29 am

Postby Geraint » Sun Jan 25, 2009 8:03 pm

Was that with the extra "DEFAULT "?

Geraint
JEvents Club members can get priority forum support at the Support Forum. As well as access to a variety of custom JEvents addons and benefits. Join the JEvents club today!
User avatar
Geraint
 
Posts: 42781
Joined: Fri Feb 15, 2008 6:14 pm

Postby hifi » Sun Jan 25, 2009 8:20 pm

Actually I just noticed that you suggested editing config.php.

But it doesn't helped, still that "kev�t" when searching with "kevät".

Problem is with WAMP, noticed following at it's config file:
"default-character-set=latin1"

So Joomla tables are created with that, and now DB is "interesting".For some reason this was the first component that shows error.
hifi
 
Posts: 87
Joined: Tue Oct 28, 2008 6:29 am

Previous

Return to JEvents 1.5 (No longer actively supported)

  • Who is online
  • View new posts
  • View unanswered posts
  • In total there is 1 user online :: 1 registered and 0 hidden (based on users active over the past 5 minutes)
  • Most users ever online was 94 on Tue Sep 01, 2009 12:33 am
  • Users browsing this forum: Google [Bot]